ForumTurkiye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
ForumTurkiye

ForumTurkiyeye Turkiyenin Bulustugu Forum

AnasayfaAnasayfa  Peygamberimiz(sav) 'in Gençlere Tavsiyeleri Empty  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Hoşgeldiniz
Sitemize Hoşgeldiniz....
Sitemiz Birçok Misyonu Taşırken, Eğlendirmeyi de Unutmayan Hoşça Vakit Geçirebileceğiniz, Yararlı Bilgilere ve Verilere Ulaşabilceğinizi Bir Paylaşım Sitesidir...
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
TakvimTakvim
Saat

Tıklama Sayacı
Milliyet Haber
Kimler hatta?
Toplam 14 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 14 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 154 kişi Paz Eyl. 29, 2024 5:12 pm tarihinde online oldu.
Istatistikler
Toplam 53 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: werty

Kullanıcılarımız toplam 1720 mesaj attılar bunda 237 konu

Peygamberimiz(sav) 'in Gençlere Tavsiyeleri

3 posters
YazarMesaj
Gök$en
Vezir
Vezir
Gök$en

Peygamberimiz(sav) 'in Gençlere Tavsiyeleri Empty
MesajKonu: Peygamberimiz(sav) 'in Gençlere Tavsiyeleri   Peygamberimiz(sav) 'in Gençlere Tavsiyeleri Icon_minitimePtsi Tem. 23, 2007 9:50 pm

Peygamberimiz’den Gençliğe Mesajlar

Rasûl, size neyi verirse onu alın..
O, size neyi yasaklarsa ondan kaçının.”
(Haşr Sûresi: Âyet 7)

* * *

İMAN

1- “Sizden biriniz, kendisi için arzu ettiği bir şeyi din kardeşi için arzu etmedikçe, gerçek mü’min olamaz”.

2- “Sizden biriniz, beni kendi evlâdından, anne ve babasından ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe, gerçek mü’min olamaz”.

3- “Sizden birinizin arzusu, benim getirdiğime -Kur’ana- uygun olmadıkça, gerçek mü’min olamaz.”

4- “Mü’min, mü’min kardeşi için birbirine destek veren bir binanın tuğlaları gibidir”.

1-Buharî: İman 7; Müslim: İman 71
2-Buharî: İman 8; Müslim: İman 70
3-Nevevî, Erbaîn: 41.Hadis; Makdisî: Kitabu’l-Hucce,
4-Buharî: Salât 88; Müslim: Birr 65

İLİM

5- “ALLAH, benim sözümü -hadisimi- işiten, bunu iyice kavrayan, ezberleyen ve başkalarına duyuran kişinin yüzünü nurlandırsın”.

6- “Kim ilim öğrenme arzusuyla bir yola girerse, ALLAH bu sebeple ona Cennet’e giden yolu kolaylaştırır”.

7- “ALLAH kimin için hayır dilerse, onu dinde fakîh -derin anlayış ve ilim sahibi- kılar”.

8- “ALLAH’a yemin olsun ki; ALLAH’ın, senin sebebinle bir kişiyi hidayete erdirmesi, senin için kırmızı -değerli- develerin sahibi olmaktan daha hayırlıdır”.

5-Tirmizî: İlim 7; Ebu Davud: İlim 10; İbn Mace: Mukaddime 18.
6-Müslim: Zikir 11
7-Buharî: İ’tisam 10; Müslim: Zekât 100
8-Buharî: Fedâilü’s-Sahabe 9; Müslim: Fedâilü’s-Sahabe 34

KUR’AN-I KERİM

9- “Sizin en hayırlınız: Kur’anı öğrenen ve öğreten kimsedir”.

10- “Kur’an okuyun. Zira Kur’an, kıyamet günü Kur’an ehline şefaatçi olarak gelecektir”.

11- “ALLAH, bu kitap sebebiyle -yani Kur’ana uydukları için- pek çok milleti yükseltir. Yine bu kitap sebebiyle -yani Kur’ana uymadıkları için- pek çok milleti alçaltır”.

12- “Size iki şey bıraktım. Bu iki şeye sımsıkı sarıldığınız müddetçe asla sapıklığa düşmezsiniz:
-Bunlardan biri: ALLAH’ın Kitabı –Kur’an-ı Kerim-,
-Diğeri ise: Peygamberinin Sünneti’dir”.

9-Buharî: Fedâilü’l-Kur’an 21
10-Müslim: Salâtü’l-Müsafirîn: 252
11-Müslim: Salâtü’l-Müsafirîn: 260
12-Malik, Muvatta: Kader 3; Ebu Davud: Menasik 56.

SÜNNET’E SARILMA

13- “Benim sünnetime sarılın. Benden sonra gelecek olan ve kendilerine hidayet verilen raşid halifelerin –yani dört halifenin- yoluna uyun”.

14- “Kim bana itaat ederse, ALLAH’a itaat etmiş olur. Kim bana karşı gelirse, ALLAH’a karşı gelmiş olur”.

15- “İnsanların en hayırlısı:
-Benimle beraber yaşayan mü’minler “SAHABE” dir.
-Sonra onların ardından gelenler “TABİÎN” dir.
-Sonra da bunların ardından gelenler “ETBÂUT-TABİÎN” dir”.

16- “Kim, bizim bu işimizde -dinimizde- bulunmayan -dine aykırı- bir şey -yani BİD’AT veya HURAFE- icad ederse, bu reddedilir”.

13-Tirmizî: İlim 16; Ebu Davud: Sünnet 5; İbn Mace: Mukaddime 6.
14-Buharî: Ahkâm 1; Müslim: İmare 33
15-Buharî: Sulh 5; Müslim: Akzıye 17
16-Buharî: İman 39; Müslim: Müsakat 108

En son tarafından Ptsi Tem. 23, 2007 10:12 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
YaCiNo
Vezir
Vezir
YaCiNo

MesajKonu: Geri: Peygamberimiz(sav) 'in Gençlere Tavsiyeleri   Peygamberimiz(sav) 'in Gençlere Tavsiyeleri Icon_minitimePtsi Tem. 23, 2007 10:03 pm

Çok teşekkür ederim bunları gönderdiğin için...
Gök$en
Vezir
Vezir
Gök$en

MesajKonu: Geri: Peygamberimiz(sav) 'in Gençlere Tavsiyeleri   Peygamberimiz(sav) 'in Gençlere Tavsiyeleri Icon_minitimePtsi Tem. 23, 2007 10:16 pm

ben teşekkür ederim Smile
ULfİ BaŞKAn
Şeyhül İslam
Şeyhül İslam
ULfİ BaŞKAn

MesajKonu: Geri: Peygamberimiz(sav) 'in Gençlere Tavsiyeleri   Peygamberimiz(sav) 'in Gençlere Tavsiyeleri Icon_minitimePtsi Tem. 23, 2007 10:21 pm

eline sağlık. çok güzel olmuş Neutral

Peygamberimiz(sav) 'in Gençlere Tavsiyeleri
1 sayfadaki 1 sayfası