Gök$en Vezir
| Konu: Peygamberimiz(sav) 'in Gençlere Tavsiyeleri Ptsi Tem. 23, 2007 9:50 pm | |
| Peygamberimiz’den Gençliğe Mesajlar
Rasûl, size neyi verirse onu alın.. O, size neyi yasaklarsa ondan kaçının.” (Haşr Sûresi: Âyet 7)
* * *
İMAN
1- “Sizden biriniz, kendisi için arzu ettiği bir şeyi din kardeşi için arzu etmedikçe, gerçek mü’min olamaz”.
2- “Sizden biriniz, beni kendi evlâdından, anne ve babasından ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe, gerçek mü’min olamaz”.
3- “Sizden birinizin arzusu, benim getirdiğime -Kur’ana- uygun olmadıkça, gerçek mü’min olamaz.”
4- “Mü’min, mü’min kardeşi için birbirine destek veren bir binanın tuğlaları gibidir”.
1-Buharî: İman 7; Müslim: İman 71 2-Buharî: İman 8; Müslim: İman 70 3-Nevevî, Erbaîn: 41.Hadis; Makdisî: Kitabu’l-Hucce, 4-Buharî: Salât 88; Müslim: Birr 65
İLİM 5- “ALLAH, benim sözümü -hadisimi- işiten, bunu iyice kavrayan, ezberleyen ve başkalarına duyuran kişinin yüzünü nurlandırsın”.
6- “Kim ilim öğrenme arzusuyla bir yola girerse, ALLAH bu sebeple ona Cennet’e giden yolu kolaylaştırır”.
7- “ALLAH kimin için hayır dilerse, onu dinde fakîh -derin anlayış ve ilim sahibi- kılar”.
8- “ALLAH’a yemin olsun ki; ALLAH’ın, senin sebebinle bir kişiyi hidayete erdirmesi, senin için kırmızı -değerli- develerin sahibi olmaktan daha hayırlıdır”.
5-Tirmizî: İlim 7; Ebu Davud: İlim 10; İbn Mace: Mukaddime 18. 6-Müslim: Zikir 11 7-Buharî: İ’tisam 10; Müslim: Zekât 100 8-Buharî: Fedâilü’s-Sahabe 9; Müslim: Fedâilü’s-Sahabe 34
KUR’AN-I KERİM
9- “Sizin en hayırlınız: Kur’anı öğrenen ve öğreten kimsedir”.
10- “Kur’an okuyun. Zira Kur’an, kıyamet günü Kur’an ehline şefaatçi olarak gelecektir”.
11- “ALLAH, bu kitap sebebiyle -yani Kur’ana uydukları için- pek çok milleti yükseltir. Yine bu kitap sebebiyle -yani Kur’ana uymadıkları için- pek çok milleti alçaltır”.
12- “Size iki şey bıraktım. Bu iki şeye sımsıkı sarıldığınız müddetçe asla sapıklığa düşmezsiniz: -Bunlardan biri: ALLAH’ın Kitabı –Kur’an-ı Kerim-, -Diğeri ise: Peygamberinin Sünneti’dir”.
9-Buharî: Fedâilü’l-Kur’an 21 10-Müslim: Salâtü’l-Müsafirîn: 252 11-Müslim: Salâtü’l-Müsafirîn: 260 12-Malik, Muvatta: Kader 3; Ebu Davud: Menasik 56.
SÜNNET’E SARILMA
13- “Benim sünnetime sarılın. Benden sonra gelecek olan ve kendilerine hidayet verilen raşid halifelerin –yani dört halifenin- yoluna uyun”.
14- “Kim bana itaat ederse, ALLAH’a itaat etmiş olur. Kim bana karşı gelirse, ALLAH’a karşı gelmiş olur”.
15- “İnsanların en hayırlısı: -Benimle beraber yaşayan mü’minler “SAHABE” dir. -Sonra onların ardından gelenler “TABİÎN” dir. -Sonra da bunların ardından gelenler “ETBÂUT-TABİÎN” dir”.
16- “Kim, bizim bu işimizde -dinimizde- bulunmayan -dine aykırı- bir şey -yani BİD’AT veya HURAFE- icad ederse, bu reddedilir”.
13-Tirmizî: İlim 16; Ebu Davud: Sünnet 5; İbn Mace: Mukaddime 6. 14-Buharî: Ahkâm 1; Müslim: İmare 33 15-Buharî: Sulh 5; Müslim: Akzıye 17 16-Buharî: İman 39; Müslim: Müsakat 108
En son tarafından Ptsi Tem. 23, 2007 10:12 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
YaCiNo Vezir
| Konu: Geri: Peygamberimiz(sav) 'in Gençlere Tavsiyeleri Ptsi Tem. 23, 2007 10:03 pm | |
| Çok teşekkür ederim bunları gönderdiğin için... | |
|
Gök$en Vezir
| Konu: Geri: Peygamberimiz(sav) 'in Gençlere Tavsiyeleri Ptsi Tem. 23, 2007 10:16 pm | |
| ben teşekkür ederim | |
|
ULfİ BaŞKAn Şeyhül İslam
| Konu: Geri: Peygamberimiz(sav) 'in Gençlere Tavsiyeleri Ptsi Tem. 23, 2007 10:21 pm | |
| eline sağlık. çok güzel olmuş | |
|